Zoet en hartig
Bereidingstijd:
Doe het eiwit met 30 gram van de fijne kristalsuiker in de keukenmachine en zet deze aan op lage snelheid.
Doe de honing in een pan met een dikke bodem en verwarm deze tot 125 graden.
Giet de honing vervolgens voorzichtig bij het eiwit, en laat de machine kloppen.
Doe de glucosestroop met het water en de rest van de suiker in een andere pan en verwarm deze tot een temperatuur van 140 graden.
Giet de suikersiroop ook bij het eiwit en laat de machine draaien tot er een taaie merengue ontstaat.
Spatel met de hand snel de amandelen doorheen. Het eiwitschuim is zeer stevig; dit kost wat kracht. Je kunt hiervoor het beste een houten lepel gebruiken.
Bedek de bodem van het bakblik met een velletje ouwel en stort de nougat in het bakblik. De nougat plakt erg.
Maak je handen vet met een bakspray of een beetje olie. Op deze manier kun je de nougat makkelijker in het bakblik drukken.
Dek weer af met een velletje ouwel en laat het zeker een nacht staan.
De volgende dag kun je het in plakken of blokjes snijden.
Verpak het goed luchtdicht, zodat de nougat lekker zacht blijft.
Eet Smakelijk !!
Houdt de temperaturen goed aan. Een lagere temperatuur dan 140 graden geeft een plakkerige noga en een hogere temperatuur geeft een harde noga.
Datum: 16 februari 2022