Appelflappen.


Zoet en hartig

Bereidingstijd: 


Ingrediënten:

  • 10 plakjes bladerdeeg of zelfgemaakte bladerdeeg
  • 2 zure appels ( goudrenet)
  • 100 gram rozijnen/krenten
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 ei
  • Eventueel amandelspijs

Voorbereiding:

Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de appel met de rozijnen en/of krenten, kaneel, helft van de suiker en eventueel de spijs.

 

Bereiding:

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de diagonale helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Klop het ei los. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan. Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker ( liefst gemengd met wat kaneel)

 

Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 °C. Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 16 februari 2022