Voorgerecht - Soep
Bereidingstijd: 2 uur
Aantal personen: 6
Begin de avond van tevoren door de zwarte bonen in de week te zetten.
Kook ze de volgende ochtend zo'n 75 tot 90 minuten. Pel de ui en snipper deze.
Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
Snijd de prei in ringen, was daarna nog een keer goed.
Zet de groentebouillon klaar.
Verhit een lepel olijfolie in een grote soeppan en fruit hierin de ui,
pers de knoflook er boven uit en voeg de specerijen toe. Roerbak dit gedurende 3 minuten.
Voeg de andere, fijngesneden groentes toe en roerbak nog dit nogmaals 3 tot 4 minuten.
Schenk de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
Giet de bonen af en roer deze erdoor.
Laat de soep niet meer koken, verwarm alleen door.
Bestrooi voor het serveren met de peterselie of koriander.
Eet smakelijk!
Vervang de halve knolselderij voor drie stengels bleekselderij.
De zwarte bonen kun je gedroogd kopen bij de AH of Ekoplaza, voorgekookt in blik kun je ze ook gebruiken, neem dan 2 blikken à 400 gram.
rode uien, knoflook, rode peper, prei en wortel, knolselderij, peterselie, koriander.
Datum: 14 februari 2022