Voorgerecht - Soep
Bereidingstijd: 1 uur
Aantal personen: 5
Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Verhit de boter in een braad- of soeppan met dikke bodem en karamelliseer de ui in ongeveer 30 min.
Maak ondertussen in een andere pan de runderbouillon.
Voeg de bloem en peper toe aan de uien en bak 3 minuten mee.
Voeg de bouillon toe aan de soeppan. Rits de blaadjes van de takjes tijm en voeg ook toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.
Zet de ovengrill aan. Snijd het stokbrood in schuine sneetjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het brood in ca. 5 min. goudbruin.
Schep de uiensoep in vuurvaste soepkommen en leg in elke kom soep een stokbroodje. Verdeel de geraspte kaas erover en zet ongeveer 5 min in de oven tot de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk !!
uien, tijm
Datum: 11 februari 2022