Mierikswortelsaus.


Recepten - Sausjes

Bereidingstijd: 10 minuten


Mierikswortel is niet overal verkrijgbaar. Zelfs bij de meeste groenteboeren zal je het moeten bestellen. Voor de tuinliefhebbers is het dan ook een zeer interessante plant om in de moestuin te zetten. Zo heb je er jaren plezier van. 

 

Mierik heeft een zeer sterk aroma en bij het raspen van de wortel is het dan ook aan te bevelen om dit buiten te doen. De sterke smaak is heerlijk bij vele recepten, zoals stoofvlees, vis, door de mayonaise, enz, enz.

 

Ingrediënten:

  • 10 cm mierikswortel
  • 125 ml volle yoghurt
  • sap van een halve citroen (15 ml)
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Schil de mierikswortel met een dunschiller en rasp het met een fijne rasp. Meng de mierikswortelrasp met de yoghurt en voeg vervolgens de citroensap en de olijfolie toe. Goed mengen en klaar is de saus.

 

Bewaar de saus maximaal enkele dagen in de koelkast.

 

Eet Smakelijk !!

 

Overige informatie:

Verwerk de geraspte mierikswortel binnen 30 minuten, anders zal de sterke smaak vervliegen.

Door het toevoegen van azijn kan men het vervliegen stoppen en zal de smaak stabiel worden.

 

De mierikswortel die je over hebt kan in een bakje in de koelkast bewaard worden. Hij is hier zeker 3 weken houdbaar.

In een diepvrieszakje in de vriezer is hij ongeveer 6 maanden houdbaar. 

 

Zie ook:


Datum: 13 april 2022