Mayonaise.


Recepten - Sausjes

Bereidingstijd: 10 minuten


Ingrediënten:

  • 1 Ei
  • 1 theelepel Azijn
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 250 ml Zonnebloemolie
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje suiker

Bereiding:

Doe in de maatbeker van je staafmixer eerste het ei, dan de azijn en de citroensap. Doe vervolgens de zout en suiker in de maatbeker. Mix nu de ingrediënten en voeg heel langzaam de zonnebloemolie toe.

 

En klaar is de mayonaise.

De mayonaise is mits koel bewaard ongeveer 5 dagen houdbaar.

 

Tip:

Laat de mayonaise fermenteren.

  • Mix na de bereiding nog 2 eetlepel wei door de mayonaise en laat hem 12 uur op kamertemperatuur staan. Daarna kan de mayonaise in de koelkast bewaard worden en is hij 2 maanden houdbaar.
  • Of vervang de azijn eens voor kombucha, zo wordt de mayonaise 3 maanden houdbaar in de koelkast.

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 10 Januari 2024