n.


Oosterse gerechten

Bereidingstijd: ... uur en  ... minuten

Aantal personen: ...


Ingrediënten:

Ingrediënten gehakt ballen:

  • 500 gr Rundergehakt
  • 1 tl Zwarte peper
  • 1½ tl Komijn
  • 1½ tl zout
  • 2 tl Paprika poeder
  • 1 Ui
  • ½ bosje peterselie, fijn gehakt
  • ½ koriander, fijn gehakt
  • 2 tl olijf olie

Ingrediënten saus:

  • 1 kilo Tomaten
  • 1 teen knoflook
  • ½ bosje Peterselie, fijn gehakt
  • ½ koriander, fijn gehakt
  • 2 tl Komijn
  • 1 tl Zwarte peper
  • 2 tl Paprika poeder
  • 1½ tl Zout

Bereiding:

Bereiding gehakt:

Doe de gehakt in een schaal.

Snij de uien, de koriander en de peterselie heel fijn en voeg de kruiden er aan toe.

Voeg dit mengsel aan de gehakt toe en kneed alles goed door elkaar.

Als dit gereed is even laten staan.

 

Bereiding tomatensaus:

Ontvel de tomaten. (overgiet ze met heet water en laat ze even staan)

Snij de tomaten in plakjes.

Doe een scheut olijf olie in een koekenpan en voeg daar de in plakjes gesneden tomaten toe.

Pers de knoflook erdoor en voeg het zout, de komijn, paprika poeder en de fijn gesneden koriander en peterselie toe.

Doe nu het vuur onder de pan aan en laat het mengsel goed gaar worden, zodat er geen stukjes meer in zitten. (wel af en toe roeren)

Het mengsel verder fijn maken in een foodprocessor en dan mag de saus terug in de pan.

 

Draai de gehakt ballen even groter dan een soepballetje.

Voeg de gehakt ballen bij de saus.

Op half hoog vuur de gehaktballen laten garen (½ uur)

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 11 februari 2022