Kebab.


Oosterse gerechten

Bereidingstijd: 60  minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 1 kilogram lamsgehakt
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels rode peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • half bosje peterselie
  • 1 ui
  • 3 sneetjes Nederlands wit brood
  • halve glas melk (half volle)
  • 1 ei

Bereiding:

Neem een kommetje. Scheur hierin het brood in kleine stukjes.

Giet de melk in het kommetje met brood en kneed dit geheel.

Neem een ander kommetje. Doe hier het gehakt in.

Snijd de peterselie en ui in kleine stukjes. Doe dit samen met de zwarte peper, rode peper, zout en tomatenpuree in het kommetje met het gehakt.

 

Voeg de melk, ei en het broodmengsel toe aan het gehakt.

Alles heel goed kneden:

Neem een stuk gehakt. Maak dit een beetje lang en dik door goed te kneden in je handen. Steek er dan een stokje door heen.

Leg dit (eventueel met andere groenten zoals peper en paprika) in je pan voor ongeveer 15 minuten totdat ze gebraden zijn.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:

rode peper, peterselie, uien


Datum: 11 februari 2022