Limoenijs.


Nagerechten

Hoeveelheid: 600 milliliter


Ingrediënten:

  • 1,5 eetlepels limoenrasp
  • 125 mililiter limoensap
  • 2 eetlepels slagroom
  • 3 eierdooiers
  • 80 gram rietsuiker
  • 3,5 deciliter melk

Bereiding:

Klop de eierdooiers met de helft van de suiker geel en romig. Breng de melk met de rest van de suiker en limoenrasp aan de kook. Schenk het mengsel over het eimengsel en roer het geheel goed door. Schenk het geheel in een schone pan en breng het al roerend aan de kook. Het geheel mag niet koken. Zeef het mengsel boven een kom. Voeg al roerend het limoensap met slagroom toe en laat het geheel afkoelen. Schenk het mengsel in de ijsmachine en laat ongeveer 40 minuten draaien.

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 14 februari 2022