Hangop.


Gerechten - Nagerechten

Bereidingstijd: 10 minuten

Aantal personen: 3 à 4


Hangop is een heerlijk romig nagerecht. Omdat het gemaakt wordt van yoghurt of karnemelk is het enigszins zurig van smaak, maar heerlijk met wat suiker, honing, limonade of vers fruit.

 

Ingrediënten:

  • 1 liter volle yoghurt of 2 liter karnemelk

Bereiding:

Neem een hoge pan en hang hierop een vergiet. Leg in de vergiet een kaasdoek of een theedoek.

Giet hierin de yoghurt of karnemelk. Dek het af met een stukje plasticfolie. Zet dit gedurende 8 uren in de koelkast.

 

Schep de hangop daarna uit de doek en verdeel het over de schaaltjes. 

 

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

Hangop is ook heerlijk met verkruimelde Bastogne koeken.

 

Wat er overblijft onder het vergiet, in de pan is wei. Gooi het niet weg maar bak er bijvoorbeeld pannenkoeken mee of gebruik het om je mayonaise langer houdbaar te maken.

 


Datum: 25 maart 2022