Aardbeienijs.


Nagerechten

Hoeveelheid: 900 milliliter


Ingrediënten:

  • 300 gr verse aardbeien
  • 125 gr (kristal)suiker
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetl citroensap
  • 3 dl volle melk
  • 1,5 dl slagroom 

Bereiding:

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

Pureer ze samen met het citroensap en de melk.

Klop de eierdooier schuimig met de suiker.

Klop de slagroom stijf.

Vermeng het aardbeienmengsel met de geklopte slagroom en de eierdooier. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.

 

Doe het mengsel in de ijsmachine en laat deze 40 minuten draaien.

Plaats het geheel na de bereiding in de ijsmachine, ongeveer een half uur in de vriezer.

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 14 februari 2022