Zoete kip ketjap.


Kip en Gevogelte

Bereidingstijd: 1 uur

Aantal personen: 8


Ingrediënten:

  • 1 kilogram kipdijfilet (in reepjes)
  • 6 eetlepels arachideolie
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 5cm verse gember (geschild, geraspt)
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels ketjap asin of 3 eetlepels sojasaus
  • 2 uien (fijngesnipperd)
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 1 vleesbouillontablet (verkruimeld)
  • 1 rode peper (in ringetjes)
  • 2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)

Voorbereiding:

Meng de kipfilet met 4 eetlepels olie, de helft van de knoflook, gembersiroop, geraspte gember, beide soorten ketjap, de helft van de ui, basterdsuiker, vijfkruidenpoeder en de bouillontablet. Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast. Dit kan ook een dag van tevoren.

 

Bereiding:

Verhit de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en knoflook met de rode peper. Schep de gemarineerde kip erbij en bak 3-4 minuten mee. Voeg 250 ml water toe en stoof circa 25 minuten tot de kip gaar is en de saus is ingedikt. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

Vervang de kipdijfilet in dit recept door drumsticks.

Lekker met witte rijst en gewokte groenten, zoals paksoi, Chinese kool of sperziebonen.

 

Uit eigen moestuin:

rode uien, knoflook, rode peper, gember, peterselie


Datum: 14 februari 2022