Sambal.


Inmaken

Bereidingstijd: 20 minuten


Ingrediënten:

  • 125 gr rode pepers
  • 2 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 30 gr gember
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • Snuf laos (of gebruik verse)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Scheutje ketjap
  • 2 theelepels suiker

Bereiding:

Schil de gember en verwijder de schil van de knoflook en sjalotjes. Verwijder als je de sambal iets milder wil hebben de zaadjes uit de pepers. Snijd de pepers, sjalotjes, knoflook en gember in grove stukken en doe in de keukenmachine en maal fijn. Met een vijzel kan eventueel ook.

 

 Doe het rode mengsel in een pannetje met olie en verwarm dit. Voeg de laos, tomatenpuree, ketjap en suiker toe. Je kan dit zelf ook naar smaak toevoegen. Laat het mengsel 10 min pruttelen. Laat de sambal afkoelen en doe in een potje. Bewaar de zelfgemaakte sambal in de koelkast.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:

rode uien, knoflook, rode peper, prei en wortel, knolselderij, peterselie, koriander.


Datum: 11 februari 2022