Rabarbercompote.


Recepten - Inmaken

Bereidingstijd: 15 minuten


Ingrediënten:

  • 500 gr. Rabarber
  • 50 gr. Suiker.
  • 5 el water

Bereiding:

Was de rabarber en snij beide uiteinden van de rabarber eraf.

Snij de stengen in stukken van 2 à 3 cm lang. 

Doe alle ingrediënten in een pan en kook breng het op een laag vuurtje aan de kook. 

Kook het geheel totdat de rabarber zacht is en uit elkaar valt. Dit zal ongeveer 10 duren.

 

De rabarber kan zowel warm als koud gegeten worden en is heerlijk door de yoghurt of de vanillevla.

 

Eet Smakelijk !!

 

Bewaren:

De rabarbercompote kan uitstekend ingevroren worden en is ongeveer 1 jaar in de vriezer te bewaren.

Ook kun je de compote wecken. Vul de weckpotjes tot 1 cm onder de rand en weck ze 25 minuten op 100 graden.

 

Variatie tips:

  • Vervang het water door 50 ml sinaasappelsap.
  • Vervang de suiker door 5 eetlepels honing.
  • Voeg ook eens 150 gram bramen of stukjes aardbeien toe aan het recept.

Overige informatie:

  • Vroeger werd aan rabarber wel krijt toegevoegd. Het oxaalzuur in de groente zou de opname van calcium nadelig beïnvloeden en krijt moest dat dan compenseren. Dat is tegenwoordig, met een normaal voedingspatroon, niet nodig. 
  • Let er bij het kopen van rabarber op dat de stengels stevig aanvoelen.

Uit eigen moestuin:


Datum: 20 juni 2022