Eieren op azijn (Pickled eggs).


Recepten - Inmaken

Bereidingstijd: 20 minuten

Hoeveelheid: 10 eieren


Ingrediënten:

  • 10 eieren
  • 400 ml witte azijn
  • 350 ml water
  • 200 gram suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 stukje foelie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl corcuma
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl koriander

Voorbereiding:

Kook de eieren 10 minuten, zodat ze hardgekookt zijn.

Pel ze en spoel ze even af.

Verwijder alle beschadigde eieren.

 

Bereiding:


Doe het water, de azijn en de suiker in een pannetje en breng dit aan de kook.

Zodra de suiker is opgelost mag de pan van het vuur gehaald worden. Laat dit iets afkoelen.

 

Doe de gepelde eieren voorzichtig in  een pot en voeg alle kruiden toe.

Voeg vervolgens het azijnmengsel toe. Zorg ervoor dat de eieren helemaal onder het vocht staan.

Sluit de pot en schut hem voorzichtig een paar keer om. Zorg ervoor dar de eieren niet beschadigen.

Laat het geheel helemaal afkoelen plaats daarna de pot in de koelkast.

 

Laat ze minimaal 3 tot 14 dagen trekken.

 

Eet Smakelijk !!

 

Bewaren:

Bewaar de pot in de koelkast. 

De gesloten pot is ongeveer een jaar houdbaar.

Hoe langer de eieren in de pot zitten, hoe stugger en smaakvoller ze worden.

Na opening van de pot zijn de eieren nog ongeveer 1 maand houdbaar. (wel gekoeld houden)

 

Uit eigen moestuin:

Laurier, gember, koriander.


Datum: 9 Januari 2024