Courgette op zoetzuur.


Inmaken

Bereidingstijd: 3 uren


Ingrediënten:

  • 3 a 4 Courgette (1 vergiet vol) of 7 à 8 Augurken
  • 650 gr Suiker
  • 1 mp Zout
  • 2 tl Kerriepoeder of Hotkerrie poeder
  • 2 tl Dille
  • 2 tl Mosterd zaad
  • 1 hele Spaanse peper
  • 1 teen Knoflook
  • 4 blaadjes Laurier
  • 1 hele Rode paprika
  • 4 hele Uien
  • 1 fles Kruidenazijn

Bereiding:

Was de courgette, paprika, schil de uien en pel de knoflook. Snij de courgette in stevige plakken, Snipper de knoflook. De paprika en ui in stukken snijden. Snijdt de peper in ringen.

Doe alles in een grote pan en laat dit 2 uur trekken, laat dit even koken vervolgens schep je alles goed door.

 

Doe het kokend in de potjes. Droog de rand en de deksel goed af. Draai de potjes dicht en zet ze op de kop. Laat dit zo staan tot ze helemaal afgekoeld zijn.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:

courgetteuien, knoflook, spaanse peper, paprika, laurier, dille


Datum: 11 februari 2022