Hoofdgerecht
Bereidingstijd: ... uuren ... minuten
Aantal personen: 4
Zet een pan met ruim water op het vuur en kook hier in de tagliatelle met een beetje zout. Na het afgieten van de tagliatelle deze even spoelen met water en een klein beetje olie er door doen.
Maak de spinazie klaar in een pan met weinig water en een beetje zout.
Bak in een hapjespan de champignons met 50gram boter. Zet dit opzij na het bakken.
Doe 30 gram boter in een steelpan en laat niet smelten (niet bruin laten worden)
Als de boter gesmolten is gelijk de 30 gram bloem er bij dit er door roeren tot alle boter is opgenomen. Langzaam de 250 ml melk er door roeren. Zet nu het vuur laag en roer de 200 ml slagroom er door heen.
Voeg dit alles in de hapjespan bij de champignons en zet het vuur zachtjes aan.
De reepjes ham gaan er dan door. Breng op smaak met wat peper en zout.
De zalm kan je gerookt, gestoomd of gebakken doen.
Plaatst de tagliatelle op een bord en doe hier de saus over. Leg hier wat spinazie op en als laatste de zalm er op leggen.
Eet Smakelijk !!
Datum: 11 februari 2022