Spruiten ovenschotel.


Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 40 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 600 gram spruiten
  • 500 gram gehakt
  • 800 gram aardappels
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Zout en peper
  • Geraspte kaas

Bereiding:

Maak de spruiten schoon. Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze bijna gaar.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de spruitjes schoon en snij ze door de helft. Snipper de ui en de knoflook.

 

Doe wat olie in een pan en bak de aardappelschijfjes even aan totdat ze lichtbruin zijn (circa 5-8 min). Haal de aardappelschijfjes daarna uit de pan en houd ze apart.

 

Bak nu het gehakt rul. Voeg daarna je ui en knoflook toe en bak dit even mee. Als dit klaar is zet je ook dit even aan de kant. Nu is het tijd om de spruitjes te bakken. Doe wederom wat olie in de pan en roerbak de spruitjes een minuut of 5, samen met wat zout, peper en de kerriepoeder. Na 5 minuten doe je wat water erbij en stoof je de spruitjes nog 5 minuten door totdat ze lekker gaar zijn (ze mogen nog een beetje een ‘bite’ hebben).

 

Als de spruitjes klaar zijn kunnen we beginnen met het opbouwen van het gerecht in de ovenschaal. Begin met de helft van de aardappelschijfjes, dan het gehakt, dan de spruitjes en daarna de andere helft van de aardappelschijfjes.

 

Maak het geheel af met geraspte kaas en schuif de spruitjesovenschotel met gehakt gedurende 20 minuten in de oven.

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

Ook lekker met uitgebakken spekblokjes.

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 11 februari 2022