Pompoen ovenschotel.


Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 1 uur

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 200 gr Aardappels
  • 500 gr Pompoen
  • 400 gr uien
  • 10 eieren
  • 50 ml water
  • een mespuntje zout
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 125 gr geitenkaas
  • 60 gram pecannoten of walnoten

Voorbereiding:

Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm groot.

Maak de pompoen schoon en snij hem in blokjes van ongeveer 1 cm groot.

Snij de ui in halve dunne ringen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Bereiding:

Meng de aardappels, de pompoen en de uien met de rozemarijn en de olijfolie.

Doe het mengsel in een ovenschaal en gril dit in de over gedurende 20 minuten.

Klop ondertussen de ei samen met het zout en het water los en breek de geiten kaas in kleine stukjes.

Pureer de knoflook en meng deze door het eimengsel.

 

Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden. 

Haal de ovenschaal uit  de oven. Voeg de geitenkaas toe en schep alles door elkaar. 

Voeg het eimengsel toe en bak dit nog 15 minuten in de oven.

Leg daarna de noten er boven op.

Bak de schaal nog eens 10 minuten, totdat alle ei gaar is en mooi bruin gekleurd is

 

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

Lekker met een stukje gebakken zalm.

Of strooi er eens een klein beetje verse honing overheen.

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 23 januari 2023