Paella.


Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 40 minuten

Aantal personen: 5


Ingrediënten:

  • 300 gram Paella rijst
  • 300 gram kip of vis naar keuze, zoals inktvis, schelpen, kabeljauw, zalm
  • 100 gram surimi
  • 150 gram garnalen of mosselen
  • 150 gram chorizoworst
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 grote ui
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gedroogd pepertje
  • 800 ml kippenbouillon
  • 150 gram diepvries doperwten
  • zout en peper
  • halve theelepel curcuma

Voorbereiding:

Pel de ui en snipper deze.

Was de tomaatjes en halveer deze.

Snij de surimi in stukken van 2 à 3 cm.

Snijd de chorizoworst in kleine stukjes.

Snij de kip of de vis in mooie stuken.

Maak de knoflook schoon en doe hem in de pers.

Versnipper de gedroogde peper.

Maak de garnalen of mosselen schoon en bak deze gaar.

 

Bereiding:

Verwarm de hapjespan of paella-pan op het vuur en doe hier 3 eetlepels olie in. Bak de ui in ongeveer 3 minuten glazig. Knijp de knoflook uit boven de pan en voeg de gesnipperde peper toe. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. Blijf het geheel wel doorroeren. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel weer aan de kook. Voeg de curcuma toe. Kook de rijst in ongeveer 15 minuten onafgedekt en op een laag vuur gaar en bijna droog. Na 10 minuten de doperwten toevoegen.

 

Verhit ondertussen een andere koekenpan met 3 eetlepels olijfolie en bak de kip of vis in enkele minuten gaar en rondom bruin. Schep dit uit de pan. Bak in deze pan al roerend de tomaatjes 1 minuut op hoog vuur.

 

Voeg de tomaten, kip of vis, mosselen en/of garnalen, de chorizo en de surimi door de rijst en laat alles goed warm worden.

Breng het op smaak met peper en zout.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 11 februari 2022