Chili con carne.


Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 4 grote uien.
  • 1 eetlepel olijfolie.
  • 2 tenen knoflook (of meer naar smaak) uitgeperst.
  • 1 grote rode paprika (in blokjes).
  • 400 gram gehakt.
  • 1 blik tomatenblokjes.
  • 1 eetlepel chilipoeder.
  • 2½ eetlepel bloem.
  • 1½ eetlepel bruine suiker.
  • 1 pak tomatenpuree.
  • 2 grote potten bruine bonen.
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden.
  • 1 blik maïs

Voorbereiding:

Rul het gehakt zachtjes (zonder olie of 1 tl olie) tot het lichtbruin is, schep uit de pan in een kom.

Voeg een scheutje olie toe in dezelfde pan en bak op een zacht vuurtje de uien, knoflook en paprika tot alles zacht is.

Neem een andere kom, doe daar in de chilipoeder, bloem, bruine suiker en tomatenpuree en roer tot een dikke saus. (gaat heel snel)

 

Bereiding:

Voeg dan het gehakt bij het ui/knoflook en paprika mengsel.

Voeg de tomatenblokjes toe.

Voeg de dikke saus toe.

Voeg versgemalen peper/zout naar smaak toe. Goed roeren.

Leeg nu de pot bruine bonen boven de pan (dus met het vocht)

Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen, af en toe roeren om aanzetten te voorkomen.

Voeg de laatste 5 minuten de gesneden lente-uitjes toe.

Het recept is behoorlijk pittig door de chilipoeder dus houdt je niet van heel pittig neem dan minder chilipoeder (proef want toevoegen kan altijd nog).

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:

uien, knoflook, rode paprika


Datum: 11 februari 2022