Recepten - Graan en deegwaren
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Meng het tarwemeel en de zeezout door elkaar.
Voeg de desemstarter en het water toe.
Meng door elkaar en kneed minimaal 10 minuten.
De deegbal moet glanzend en veerkrachtig zijn. Kneed indien langer totdat het deeg veerkrachtig genoeg is.
Laat het deeg 2 uur op kamertemperatuur tochtvrij rijzen in een met meel bestrooide kom, afgedekt met een vochtige theedoek.
Kneed het deeg daarna nogmaals goed door om alle gluten te activeren en vorm het deeg tot een bol.
Laat het deeg nu een hele nacht rijzen in de koelkast, afgedekt met een vochtige theedoek.
Verwarm de oven op 220°C.
Draai de deegkom om op een bakplaat (of doe in een broodvorm) bestrooi met een een klein beetje gezeefde bloem en snijd enkele inkepingen in het brood. Zet in de oven en bak het brood gaar in circa 40 minuten. Het brood is gaar wanneer het brood duidelijk ruikt en de bovenkant mooi goudbruin is.
Eet Smakelijk !!
Datum: 25 maart 2022