Wafels.


Graan en deegwaren

Bereidingstijd: ... uur en  ... minuten


Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 1 ½ el bakpoeder
  • 2 eidooiers
  • 30 gr suiker (eventueel meer, naar smaak)
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ tl zout
  • 250 ml karnemelk (eventueel kun je tot 125 ml extra karnemelk toevoegen, het beslag wordt dan dunner en de wafels daardoor wat zachter)
  • 50 gr boter, gesmolten
  • 2 eiwitten

Bereiding:

Doe de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, suiker, het vanille-extract, zout en de karnemelk in een kom en klop dit door elkaar tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter toe en meng dit er doorheen.

 

Klop in een andere (vetvrije) kom de eiwitten op tot zachte pieken. Klop de eiwitten vooral niet te ver door. Spatel de helft van de opgeklopte eiwitten door het beslag. Doe dit voorzichtig en probeer daarbij de luchtigheid zoveel mogelijk te behouden. Voeg als het goed gemengd is de rest van de eiwitten toe en spatel ook die erdoor.

 

Verwarm een wafelijzer voor, op middelmatige warmte, en vet het in met wat boter of bakspray. Schep met een ijslepel het wafelbeslag in het ijzer en bak de wafels in 4 tot 6 minuten goudbruin en knapperig.

 

Bestrooi de wafels flink met poedersuiker of chocoladesaus en serveer ze warm.

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 16 februari 2022