Noten-chocolade koekjes.


Graan en deegwaren - Koek en gebak

Bereidingstijd: 25 minuten

Hoeveelheid: 20 koekjes


Ingrediënten:

  • 200 gr roomboter
  • 160 gr kristalsuiker
  • 180 gr licht bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el melk
  • 1 ei
  • 300 gr bloem
  • 200 gr chocolade (melk of puur), grof gehakt
  • 150 gr gemengde noten grof gehakt (bijv hazelnoten, walnoten en amandelnoten)
  • 1 tl bakpoeder
  • Mespuntje zout

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch).

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.

 

Bereiding:

  • Doe de boter en beide soorten suiker in een mengkom. Meng met de mixer op de laagste stand alles door elkaar. Zet dan de mixer op de hoogste stand en mix in 5 minuten tot dat je een romige massa krijgt.
  • Voeg de vanille, melk en het ei toe. Klop opnieuw met de mixer tot dat alles mooi luchtig is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
  • Doe de bloem, bakpoeder en het zout er bij, meng eerst even op een lage stand en mix dan tot alles goed is opgenomen.
  • Voeg dan de noten en chocolade toe en schep dit er doorheen. Neem met een lepel een flinke schep van het deeg en rol er een balletje van.  Duw dit balletje een beetje plat. Leg deze ongeveer 5 cm uit elkaar op de bakplaat
  • Bak de koekjes 12 minuten in de oven, laat ze buiten de oven 5 minuten op de bakplaat afkoelen. Let op, de koekjes zijn nu nog zacht. Haal ze daarna voorzichtig met een spatel van de bakplaat en leg de notenkoekjes op een taartrooster om verder af te koelen. De koekjes zullen nu harder worden.

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

Je kunt er ook krenten, rozijnen of cranberries in doen.

 


Datum: 8 april 2022