Notenbrood.


Graan en deegwaren

Bereidingstijd: ... uur en  ... minuten


Ingrediënten:

  • 250 gram bloem (wit)
  • 250 gram bloem (volkoren)
  • 1 blokje biergist
  • olijfolie
  • 15 gram noten
  • zout
  • 2 dl melk

Bereiding:

Vermeng de biergist met een heel klein beetje lauw water en met een theelepeltje suiker. Schenk het mengsel dan in een kuiltje dat je hebt gemaakt in de bloem die je in een grote schaal hebt gedaan. Vermeng de ingrediënten nog niet, maar laat het geheel ongeveer 10 minuten op een warme plek rusten. Verwarm daarna de melk en schenk die over de bloem. Na pas kun je alle ingrediënten door elkaar kneden. Als het deeg te droog is, kun je nog een beetje lauw water toevoegen, totdat je een elastische deeg hebt verkregen. Trek voor het kneden minstens een kwartiertje uit. Als je een elastische deegbal hebt verkregen, voeg je een eetlepeltje zout en olijfolie toe en kneed je alles nogmaals goed door elkaar.

 

Laat het deeg op een warme plaats tenminste twee uur rijzen. Doe dan wat bloem in een kommetje en doe de noten erbij zodat ze met bloem bestoven zijn. Voeg de 'bebloemde' noten (zonder de rest van de bloem) toe aan het deeg en kneed alles nogmaals door elkaar. Laat het deeg nog een half uur rijzen en doe het dan in een bakvorm. Bak het brood op 160 graden in ongeveer 25 minuten gaar (het brood is klaar als de korst bruin kleurt). 

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 16 februari 2022