Kruidkoek.


Graan en deegwaren

Bereidingstijd: 25 minuten

Baktijd: 1 uur

Aantal: 2 Kruidkoeken


Ingrediënten:

  • 500 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1,5 theelepel koekkruiden
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram rozijnen
  • 250 gram krenten
  • snufje zout
  • 500 ml melk of karnemelk
  • Boter om in te vetten

Bereiding:


Wel de krenten en rozijnen in lauw water. Laat ze uitlekken en droog ze vervolgens goed af.

Verwarm de over voor op 175 graden.

Doe de krenten in een grote schaal en voeg het meel toe. Roer alles goed door.

Voeg nu het bakpoeder, de kaneel, de koekkruiden en de basterdsuiker toe en meng alles nogmaals goed.

Voeg nu de melk en het snufje zout toe en meng alles toe een mooi beslag.

 

Vet 2 bakblikken in met boter en verdeel het beslag over de 2 bakblikken.

 

 

Bak de kruidkoeken gedurende 60 minuten op 175 graden.

 

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

  • Vervang 100 gram van de suiker voor honing.
  • Vervang de krenten voor gedroogde cranberries.
  • Voeg geraspte sinaasappelschil toe.


Datum: 31 Januari 2024