Graan en deegwaren
Bereidingstijd: ... uur en ... minuten
Doe de bloem, het gist, een snufje zout, kaneelpoeder en de melk in de kom van de kneedmachine (let op: dat het gist niet met het zout in aanraking komt, dus eerst even gist door bloem mengen en dan zout toevoegen)ca. 8 tot 10 min. laten kneden, tot er een elastisch deeg ontstaat.
Vet een andere kom heel lichtjes in met zonnebloemolie, doe het deeg daarin en dek de kom af met een plastic zakje of een wegwerp badmutsje, laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
Haal het deeg uit de kom, leg het op het aanrechtblad en kneed er met de hand, de vergruisde suikerklontjes goed door.
Bekleed het langwerpige bakblik met het bakpapier (suiker kan de bakvorm misschien beschadigen).
Vorm nu van het deeg een soort langwerpige rol en leg het in het bakblik. Dek het blik af en laat het deeg nog een uur op kamertemperatuur rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 225 graden.
Bak het brood in ca. 30 min. goudbruin. Haal het daarna voorzichtig met het bakpapier uit de vorm en laat het suikerbrood afkoelen op een rooster. (Pas op: de gesmolten suiker kan heel heet zijn!!)
Als het suikerbrood goed is afgekoeld, kan het in plakken worden gesneden.
Eet Smakelijk !!
Datum: 16 februari 2022