Ciabatta.

Heerlijk Italiaans brood.


Graan en deegwaren

Bereidingstijd: ... uur en  ... minuten

Aantal personen: ...


Ingrediënten:

  • 450 gram patentbloem
  • 275 ml water
  • 2 el olijfolie
  • 1 1/2 tl zout
  • 2 tl suiker
  • 20 gram verse gist of 7 gram droge gist
  • 2 tl bakpoeder

Voorbereiding:

Los de gist op in de afgepaste hoeveelheid water. Meng de bloem met olie en het water met daarin de opgeloste gist. Suiker en bakpoeder er bij. Kneed het deeg totdat het mooi soepel is (ongeveer 10-15 minuten). Voeg tussendoor het zout toe.

 

Laat het deeg in een kom afgedekt met keukenfolie of een vochtige handdoek minstens een half uur rijzen.

 

Verdeel de gerezen bol in twee gelijke delen. Kneed het deeg opnieuw lichtjes en vorm twee ciabatta's. Laat de twee ciabatta's opnieuw ca een half uur rijzen. Bestrijk de bovenkant met olijfolie en bestrooi het brood met wat meel.

 

Verwarm de oven voor op 220 graden.

 

Bereiding:

Schuif de bakplaat in de oven en laat de bovenkant 12-13 minuten bakken.

Haal de bakplaat uit de oven en keer de ciabatta's om en smeer de kant die nu boven ligt in met olijfolie en bestrooi het brood met meel.

Schuif de bakplaat opnieuw in de oven en laat de ciabatta's opnieuw 12-13 minuten bakken.

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 16 februari 2022