Boterkoek.


Graan en deegwaren - Koek en gebak

Bereidingstijd: 40 minuten

Aantal personen: 20


Ingrediënten:

  • 375 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 300 gram ongezouten roomboter
  • 12 gram vanillesuiker
  • 1,5 ei (+ extra ei om in te smeren)
  • mespuntje zout

Bereiding:

Mix de boter en de suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en het snufje zout toe. Als laatst voeg je de bloem toe, meng dit goed door het deeg heen.

Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm. Als de lepel blijft plakken, maak hem dan nat, dan gaat het beter. Bestrijk het deeg met een stukgeklopt ei  en maak een motief in de koek met eenmes of  vork.

Bak de boterkoek in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven op 180 °C met boven- en onderwarmte.

Laat de koek goed afkoelen.

Eet Smakelijk !!

 


Datum: 8 april 2022