Omelet met Daslook.


Voorgerecht - Eiergerechten

Bereidingstijd: 25 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 200 g daslook
  • 8 eieren
  • 1 dl sojaroom
  • versgemalen zeezout
  • peper
  • boter
  • 1 preitje
  • 2 aardappelen (300 gram)
  • 2 uien

Voorbereiding:

Was de daslookblaadjes en snijd ze fijn. 

 

Snipper de ui, snijd het preitje fijn en snijd de aardappel in kleine blokjes.

Bereiding:

Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit hierin de prei en de ui.

Voeg dan de aardappelblokjes toe.

Bak dit ongeveer 5 minuten.

 

Klop de eieren los in een kom.

Voeg naar smaak versgemalen zeezout en peper toe. En klop de sojaroom erdoor.

Voeg dan de fijngesneden daslookblaadjes toe. 

Schenk het eimengsel over de geroerbakte groente en verdeel goed over de pan.

Laat op middelhoog vuur de eieren 10 minuten bakken

Keer de omelet dan met behulp van een groot bord of deksel.

Bak de andere kant nog 5 minuten.

Laat de omelet voorzichtig op een bord glijden en snijd hem in punten.

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:

uien, prei, aardappel, daslook


Datum: 20 april 2022