Titel.


Aziatische gerechten

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 2 eetlepel tamarinde pulp
  • 1.5 kg varkenslappen
  • 6 eetlepels rode currypasta
  • 4 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels vijfkruidenpoeder
  • 4 eetlepels rietsuiker of palmsuiker
  • 6 eetlepels vissaus
  • 10 cm gember fijn gesneden
  • 6 sjalotjes in ringen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 Liter kippenbouillon

Voorbereiding:

Week de tamarindepulp 15 minuten in 10 eetlepels warm water, zeef de pulp.

 

Meng de currypasta, kurkuma, het vijfkruidenpoeder, de suiker, het gezeefde tamarindesap, de vissaus, de gember, de sjalotjes en de knoflook.

 

Meng hier de gesneden varkenslappen door en laat dit 1 uur marineren op een koele plaats.

 

Bereiding:

Verwarm de braadpan en bak het gemarineerde vlees even aan. giet er vervolgens de bouillon bij. Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur laag. Leg de deksel met een kiertje open op de pan en laat alles 75 minuten zachtjes sudderen.

 

Opdienen met gekookte rijst.

 

Eet Smakelijk !!

 

Variatie tips:

Wij gebruiken vaak kip in plaats van varkenslappen.

Er is ook tamarindepasta te koop. dit werkt wat gemakkelijker.

Eventueel kan je het vocht iets binden met een beetje maïzena.

Om het recept te garneren kan je baconchips gebruiken.

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 11 februari 2022