Koe loe yuk.


Aziatische gerechten

Bereidingstijd: 20 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 400 gram mager varkensvlees, in blokjes
  • 1 of 2 losgeklopte eieren
  • maizena
  • zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 3 lente uitjes, in stukjes
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 plakken verse ananas, in stukjes
  • 1 eetlepel sherry medium
  • 1,5 deciliter zoetzure woksaus 

Bereiding:

Haal de stukjes vlees door het losgeklopt ei en wentel ze daarna door de maïzena. Klop het teveel aan maïzena eraf. Bak het vlees in een wok in ruim olie goudbruin en laat het uitlekken. Bak de knoflook snel in 3 eetlepels hete olie. Voeg de rode peper, lente ui, paprika, ananas en vlees toe en meng alles. Roer de sherry en de zoetzure saus erdoor en breng het gerecht aan de kook. Roer 1 theelepel maïzena tot een papje met 4 theelepels water. Schenk dit onder goed roeren bij het gerecht zodra dit kookt. Verwarm tot het gaat binden en serveer het met gekookte rijst.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:

rode peper, knoflook, lente ui, paprika


Datum: 11 februari 2022