Babi Ketjap.


Aziatische gerechten

Bereidingstijd: 30 minuten

Aantal personen: 4


Ingrediënten:

  • 600 gr hamlappen
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el fijngehakte gember
  • 120 ml ketjap
  • 30 gr bruine basterdsuiker
  • 1-2 el citroensap
  • Peper en zeezout

Bereiding:

Snij het vlees in blokjes, bestrooi het met zout en bak het vlees rondom aan in wat olijfolie.

Snij de uien, de knoflook en de gember in kleine stukjes.

Voeg deze ingrediënten bij de hamlappen en bak het mee.

Voeg dan de ketjap en de bruine suiker en het citroensap bij het vlees.

Laat het geheel in ongeveer 15 minuten gaar stoven.

Als je saus te dun blijft, kan je een maïzena papje toevoegen van 1 el maïzena en een beetje water. De saus zal dan binden.

Serveer de babi ketjap met rijst.

 

Eet Smakelijk !!

 

Uit eigen moestuin:


Datum: 11 februari 2022