Ingrediënten:
Begin een dag van tevoren met het zetten van een zeer sterke thee van de kruiden.
Was hiervoor de verse kruiden goed, snijd ze eventueel wat kleiner. Snijd de gember in stukjes en doe alles in een pan. Overgiet met het water en breng aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken. Laat de pan met kruiden een nacht staan.
Zeef de kruiden de volgende dag eruit. Gebruik hiervoor een vergiet met een kaasdoek of neteldoek.
Zet op het vuur en breng aan de kook. Laat het zonder deksel op de pan wat inkoken. Laat het ongeveer 20 minuten inkoken.
Daarna laat je het afkoelen tot ongeveer 40 graden. Roer nu de honing en de citroensap erdoorheen.
Daarna giet je het drankje in goed schoongemaakte flesjes met gekleurd glas.
Zet de hoestsiroop op een donkere en koele plaats en bewaar het maximaal 3 maanden.
Laatst gewijzigd: 11 februari 2022