Ingrediënten:
Warm de kokosolie samen met de goudsbloemblaadjes au-bain-marie.
Zorg ervoor dat het water in de onderste pan niet kookt.
Laat het zachtjes op een laag vuurtje een uurtje trekken.
Giet de warme vloeistof door een fijnmazige zeef, duw met een lepel nog even de bloemblaadjes aan zodat ze zoveel ‘uitgeperst’ zijn.
Giet de kokosolie terug in de pan. Maar zet de kleine pan niet terug in de grotere pan die nog warm is.
Voeg de sheabutter toe en roer het goed door elkaar totdat de sheabutter gesmolten is. Als de sheabutter niet smelt zet dan de kleinere pan dan weer even in de grotere warme pan.
Voeg vervolgens naar wens etherische olie toe.
Laat het 5 min. staan en mix het dan (bijv. met 1 garde aan de mixer) een 5-10 tal minuten totdat het luchtigere wordt en een lichtere kleur krijgt.
Schep of giet het dan in de schone crème potjes en doe de deksel erop als het helemaal afgekoeld is.
Laatst gewijzigd: 9 februari 2022