Ingrediënten:
- 100 gram geel mosterdzaad
- 200 ml wijnazijn
- 45 gram rietsuiker of lichtbruine basterdsuiker.
- 1 thee lepel kurkuma
(is voor de kleur, doet weinig met de smaak)
- peper, zout, en dille.
Bereiding:
De mosterdzaadjes in de wijnazijn laten weken voor een nacht. ( minimaal 8 uur)
Daarna het in een blender, keukenmachine of in mijn geval met de staafmixer pureren voor minstens 5 minuten. Steeds een beetje wijnazijn bijvoegen tot je de gewenste dikte hebt.
Dan de suiker, zout en peper en de kruiden erbij doen en mixen. Steeds even proeven...
Daarna in heel schone potjes doen en wegzetten in de koelkast. De mosterd moet nog 8 dagen dicht blijven om op smaakt te komen. In het begin is de mosterd heel erg pittig, maar hoe ouder de mosterd hoe milder hij wordt.
Je kunt ook variëren, bijvoorbeeld door appelazijn te nemen ipv wijnazijn. Of honing ipv suiker...of andere kruiden zoals dragon, dille of peterselie.
Laatst gewijzigd: 1 februari 2022