· 

Van appel tot moes

Na het plukken van de appels gaan we van een groot gedeelte appelmoes maken. 

Het is eind augustus en na een mooie zomer zijn de appels rijp en kunnen geplukt worden. Als eerste pluk ik 1 mand. Eerst dit maar eens wegwerken. De laatste pot appelmoes is net opgegaan. Tijd voor nieuwe.

 

Ik had 12 kilo appels geplukt, dus het gehele recept x 12.

Alle appels worden geschild, ontdaan van het klokhuis en in stukken gesneden. Na 2 uur ben ik hiermee klaar. Daarna gaan alle ingrediënten in een pan en wordt alles aan de kook gebracht.

 

Zodra het kookt gaat het vuur laag en laten we het 10 minuten koken, totdat de appels zacht worden. Wel af en toe roeren, zodat het niet aanbrand.

 

Het recept:

1 kilo appels

100 ml water

75 gram suiker

klein beetje kaneelpoeder

 

Daarna gaat alles door de roerzeef (passe vite) en ik gebruik hiervoor de middelste zeef. Zo ontstaat en een mooie gladde appelmoes.

 

Het resultaat is 10 liter appelmoes.

 

Om deze goed te kunnen bewaren ga ik deze wecken. De appelmoes wordt verdeeld over potjes van 1/2 tot 1 liter en gaat dan in de weckketel. Ik weck ze 30 minuten op 90 graden. Zo zijn ze zeker weer 2 jaar houdbaar.


Reactie schrijven

Commentaren: 0